Tietoa meistä

Maailmalla

4H-toiminta alkoi Maatalouskerhotyönä yhdysvalloissa 1907, mistä se on levinnyt ja toimii nykyisin yli 80 maassa. Suomeen 4H-järjestö alun alkaen Maatalouskerholiitto  on perustettu vuonna 1928 saatesanoilla ”etteivät nuoret vieraantuisi isiensä ammateista” eli alusta saakka järjestöllä on ollut oma rooli nuorten työ- ja yrittäjyyskasvatusjärjestönä.

Suomessa

Suomeen perustettiin ensimmäiset Maatalouskerhot 1920-luvun puoli välissä. 

Palsta- ja sopimusviljely olivat perinteistä kerhotoimintaa alkuvuosikymmenet. Kerhokokoukset ja erilaiset kurssit kokosivat nuorisoa yhteen.

Myöhemmin toiminta on laajentunut ja käsittää paljon muutakin kuin maataloustoimintaa ja viljelyä. Toimintamallimme kolme askelta työelämään on 4H-järjestön vastaus nuorten syrjäytymistä koskeviin ajankohtaisiin haasteisiin. Sen avulla tuetaan nuorten elämänhallintaan liittyvien taitojen kehittymistä sekä nuorten kasvua työelämään ja yrittäjyyteen.

Meillä Akaassa

Kylmäkoskella oli jo 1920 loppupuolella maatalouskerhotoimintaa. Kylmäkosken 4H-yhdistys rekisteröitiin vuonna 1932.  Vuoden 2021 alusta yhdistys on toiminut Akaan 4H-yhdistys-nimen alla. Viimeisestä nimenmuutoksesta huolimatta toimitila on edelleen samassa tutussa paikassa Haavistontiellä.


Ota yhteyttä

Toiminnanjohtaja Elina Toivonen

elina.toivonen@4h.fi

puh. 0405451354

Liity jäseneksi

Jäsenenä voit osallistua teemakerhoihin ja kursseille alennetulla hinnalla tai jopa ilmaiseksi. Yhdistyksen jäsenet ovat myös etusijalla kun valitsemme työntekijöitä yhdistyksen työpaikkoihin hautausmaalle, kerhonohjaajiksitai leiriapuohjaajiksi. Jo 13-vuotiaana jäsen voi perustaa 4H-yrityksen ja näin työllistää itsensä mieleisellään toiminnalla esim. kesäksi. Jäsenillä on myös valtakunnallisia jäsenetuja, joista mainittakoon ilmainen sisäänpääsy Maatalousmuseo Sarkaan Loimaalla. Jäsen saa käyttöönsä sähköisen jäsenkortin puhelimeen, jossa kaikki edut kulkevat mukavasti mukana.

Liity tästä jäseneksi.